Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

ADONIS Kantarion čaj rinfuz 50g

100.00 RSD
Na lageru
+

Koristi se spolja protiv opekotina, za lečenje hemoroida i za zarašćivanje rana i kao antiseptik, a daje se u obliku čajeva kod obolele jetre, želudca i kod dijareje. Etarsko ulje kantariona deluje protiv crevnih parazita. Fenolska jedinjenja u kantarionu deluju antibakterijski. Sve više se koristi kao sedativ kod nekih vrsta neuroza i klimakteričnih tegoba. Dejstvo kantariona kao antidepresiv je u rangu sintetičkih antidepresivnih lekova.

Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

Način pripreme i upotreba

Dve kašičice čaja (4 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta i procediti. Ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

Sastav

Sadrži 9-11% mešovitih tanina a preovlađuju katehinski, 0,1-0,2% etarskog ulja, smole, antocijan, crvenu boju hipericin, karotene, flavonoidne heterozide od kojih potiče žuta boja, holin, vitamin C i tragove alkaloida.